Mat Allergi, Noen som vet??Se på det bilde her, Elias (sønnen min) er like hvit som et ark!!! Han var såå liten og skikkelig pjusk, for ikke snakke om dårlig hele tiden:/  Mat allergi, det var det han hadde, og i ganske stor grad desverre!! Egg, hvete,melk og nøtter, det er de som herjer mest for hans del. Så kommer det store spørsmålet, Hva kan Elias ha på Brødskiva si???   Jeg sliter SKIKKELIG med å finne noe han kan spise:(( Så det blir som regel Glutenfritt brød uten egg med Smør uten melk, fy fader så kjedelig å servere sin lille gutt på litt over et år det der HVER DAG!!!! På bilde hadde vi ikke funnet ut hva som var galt med han, bare at han så helt forferdelig ut etter hvert måltid med noe av det innholde, og at han kastet opp heeele tiden flere ganger om dagen:/

Men selv om han bare får det da, se på det bilde under,Seeee hvor frisk lillegutten min ser ut i dag:))   (selv om han har det kjipeste kostholdet i verden:((

Lille gode gutten min:)) Ikke lett å være liten og mye syk:/

15 kommentarer

♫Sabrina♫

23.05.2011 kl.20:10

fårepølse? kjøtt produkter, leverpostei?(vet ikke om dette inneholder melk eller slike ting da )

kjedelig og ha slike allergier, men er det ikke slik at noen kan vokse dette fra seg?

anonym21

23.05.2011 kl.20:11

Jeg har samme allergi som sønnen din + litt til. Du kan fint kjøpe kalkunpålegg,syltetøy og bagettskinke, spekeskinke =) Eller rester av kjøtt du har hatt til middag dagen før =)

Therese

23.05.2011 kl.20:17

Sabrina: Mye av det du skriver der er det spor av melk osv:( Men veldig fine forslag

anonym: Kalkun har jeg kjøpt i dag faktisk:)) Syltetøy var en slager men skikkelig gris;) Smøre pålegg er det beste, han har bare 7 tenner, så det går litt trått med spisinga kan du si;)

anonym21

23.05.2011 kl.20:26

Åja, det var sant.. Hmm.. Så vidt jeg vet, så er det dessverre melk og slikt i smørepålegg. MEN, hvem har sagt at du trenger å gi han brødskiver hver dag? =) Jeg kan jo ikke spise glutenfritt brød en gang pga hvetestivelse, maisstivelse og gjær. I stedenfor lager jeg havregrøt av glutenfri havregryn. Jeg lager også pannekaker med glutenfritt mel. Som regel bruker jeg rismel. Du kan få kjøpt eggerstatning i pulverform som du bare tilsetter vann, så blir det samme nytta som et egg =) Glutenfritt mel og soyamelk kan også brukes til å lage forskjellige frokoster og lunsj, evt =) Når man har mye allergier der de fleste ingrediensene er med i et vanlig norsk kosthold, må man tenke litt utenfor boksen.

Lykke til =)
fin blogg :D

Stine Amundsen - Love

23.05.2011 kl.20:31

Banan?

Unebelletragedie

23.05.2011 kl.20:37

Du kunne jo kanskje ha byttet ut skiva med frukt en eller to dager i uken :) Det funker jo bra som frokost det og!

Marthe

23.05.2011 kl.20:46

Kjøtt og grønnsaker?

kjøp kyllingbryst og skjær det i tynne skiver (kanskje når han får litt flere tenner da)

Men grønnsaker som paprika og agurk kan man jo ha på brødskiva, greit å ta av skallet kanskje?

Blitt sagt over - havregrøt med soyamelk?

*Takar liten*

liitamarita

23.05.2011 kl.20:49

Må bare få si at han var veldig søt! Og jeg synes synd på han stakkar som må ha det slik :/ Men det er veldig mange fine blogger som skriver om sunn mat. Mange av dem bruker ikke vanlig mel, melk og slikt. kanskje du finner noe her: kriweb.no :)

23.05.2011 kl.20:56

Ristet brød med eple biter?

salat?

www.meningerogtanker.blogg.no

23.05.2011 kl.21:03

Enig med liitamarita, det var en nydelig gutt du har :) Håper det ordner seg og at du finner noen ting han kan spise.

tine

25.05.2011 kl.12:05

fisk (kjempe greit å smøre utover, tenker da og på "ren" fisk stekt røykt ellr kokt), kjøttpålegg,tomat, eple, banan, så kan du lage pasta salat m melke frie produkter, kylling, kalkun pølse.. det er masse!

få hefte på helsestj/lege og/søk på nett :-)

Annie.

25.05.2011 kl.20:26

I dag spiste jeg salat med masse godt i. Ettåringen fikk også og det falt i smak. Hun fikk smake kjøttdeig, grønn salat og avokado.

Line

02.06.2011 kl.21:04

Datteren min på 13 måneder har melkeallergi. Vi har gått jevnlig til barnelege, og hun kan spise pålegg som inneholder spor av melk.( fordi det er så minimalt at hun ikke reagerer på det) Så hun spiser leverpostei (gul boks), ribberull, skinke, servelat go og mager sin variant, syltetøy, skinke osv...For å variere så får hun havregrøt kokt på morsmelkerstatning som heter Althera. Spiser også Sinlac grøten. Det er slitsomt med allergier, det kan jeg skrive under på! Hun har i tillegg eksem, så kan ikke spise citrus frukter og ikke noe som inneholder tomat....:( Lykke til!

Pearl

02.07.2011 kl.22:43

Uff, stakkars liten, det er ikke lett å være så mye syk når man er så liten. Men det finnes vel en del andre glutenfrie ting også? De har sånne spesialprodukter på de fleste matbutikker tror jeg.

Skriv en ny kommentar

Tessa&PrinsessaEline&PrinsElias;)

Tessa&PrinsessaEline&PrinsElias;)

28, Oslo

Jeg er en liten og søt jente (tror jeg selv i hvertfall;)) Som kommer i fra Oslo, men som har flyttet heeeeeelt til Jessheim for å bo med gutten i mitt liv:) sammen har vi værdens nydligste barn Eline og Elias:) Blogger om alt som faller meg inn men mest om hvordan våres hverdag er, og åssen det er å være mamma til to tette:) Jeg er ei skikkelig jente jente, så det går ikke bare i unger;)

Kategorier

Arkiv

hits